Benefietavond Zutphen Helpt Hatay

De benefietavond ‘Zutphen helpt Hatay’ heeft een fantastisch bedrag van €172.000 opgeleverd voor de zwaar getroffen regio Hatay. De benefietavond werd georganiseerd door voetbalvereniging AZC, ondersteund door gemeente Zutphen en de Barbaros moskee Zutphen, met medewerking van vele vrijwilligers.

Veel ondernemers uit Zutphen en omstreken hebben geweldige items voor de veiling aangedragen. Dit bedrag is een voorlopig bedrag, want de online veiling loopt nog door tot 1 maart, en is inclusief de €100.000 die de gemeente Zutphen schenkt.

STEUN AAN GETROFFEN FAMILIES EN WEDEROPBOUW

Alle opbrengsten van de benefietavond worden volledig besteed aan de steun voor de getroffen families en komen ten goede aan de wederopbouw van Hatay. Zutphen voelt zich verbonden met specifiek deze regio omdat er twee inwoners uit Zutphen bij de ramp zijn overleden. Een derde Zutphenaar wordt nog vermist en tientallen inwoners uit Zutphen rouwen om overleden familieleden en dierbaren.

STICHTING OPGERICHT

Zutphen kiest er bewust voor om de regio Hatay te steunen en heeft daartoe ook een stichting opgericht, met leden vanuit voetbalvereniging AZC, de familie Köse, en een ondernemer. Op die manier wordt goed toezicht op de besteding van het geld gewaarborgd. Ook de €2 per inwoner die de gemeente Zutphen doneert, wordt bij de stichting ondergebracht.

Lees meer over de benefietveiling in verschillende media

De Gelderlander: “Geld stroomt binnen in Zutphen voor slachtoffers in Hatay

De Stentor: “Gulle gaven vanuit Zutphen voor Turkije emotioneren getroffen familie Köse: ‘Minste wat we kunnen doen’

Contact Zutphen: “Benefietavond voor aardbevingsgebied levert 172.000 euro op”

HEEL VEEL DANK!